WordPress beveiliging – 2FA

40% van alle websites zijn gemaakt met het content management systeem WordPress. Dat is een enorm aantal en mede daardoor is het vaak zo dat WordPress websites een gemakkelijk doelwit zijn. Uit onderzoek blijkt dat 27% van alle WordPress websites wel eens te maken hebben gehad met malware of een hack. Dit percentage is enorm en daarom richt WP Updater zich op

2FA ook wel tweestapsverificatie genoemd is dé manier om je WordPress beveiliging een boost te geven. Alleen het invoeren van een goed wachtwoord is niet meer voldoende om in het dashboard van WordPress te komen. Naast het gebruik van een sterk wachtwoord is het dan ook noodzakelijk om via een ander device een extra check te hebben. Wij laten je zien wat 2FA betekent en wat je er daadwerkelijk mee kunt doen.

2FA beveiliging is mogelijk door samen te werken met een speciale app, neem als voorbeeld die van Google. Wanneer je inlogt op de website wordt er naast de gebruikersnaam en het wachtwoord gevraagd voor een code die middels die app ingevoerd kan worden. Dit zorgt er voor dat het inloggen op een veiligere manier kan worden uitgevoerd. Op elke website die online publiekelijk toegankelijk is kan worden bezocht door bots die automatisch verschillende wachtwoord combinaties proberen te maken. Bij WP Updater is er een puntensysteem ontwikkeld wat er voor zorgt dat gebruikers met te veel ”strafpunten” worden uitgesloten van de website.

Hoe maak je gebruik van 2FA

Er zijn verschillende manieren hoe je gebruik kan maken van 2FA beveiliging. Zoals eerder beschreven is dit mogelijk door gebruik te maken van een speciale app. Het is echter ook mogelijk om dit te doen door een SMS te laten versturen met een unieke code. Hoewel het allemaal een stuk veiliger klinkt duurt het proces om in te kunnen loggen een stuk langer. Wel is het zo dat het voor hackers een stuk minder aantrekkelijk is om aan de haal te gaan met de website.

Wil jij hierin volledig ontzorgt worden bekijken dan de verschillende pakketten op de website.

Recent Blogs

Security

WordPress beveiliging – 2FA

40% van alle websites zijn gemaakt met het content management systeem WordPress. Dat is een enorm aantal en mede daardoor is het vaak zo dat WordPress websites een gemakkelijk doelwit

Read More
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy